Това става ясно от становище на ген. Тод Д. Уолтърс, върховен главнокомандващ на

...
 Това става ясно от становище на ген. Тод Д. Уолтърс, върховен главнокомандващ на
Коментари Харесай

За първи път в историята на алианса НАТО активира своите специални Сили за реагиране

 Това става ясно от мнение на ген. Тод Д. Уолтърс, върховен главнокомандващ на съюзниците в Европа.

В изказването си генерал Тод Д. Волтърс, висш съюзнически командващ Европа показва, че в отговор на непровокираната и неоправдана инвазия на Русия в Украйна, Алиансът сплотява оперативно своите морски, сухоземни, въздушни, галактически и киберсили, с цел да отбрани суверенитета на европейските страни.

" С проектите за реакция, утвърдени от Северноатлантическия съвет, и в сходство с разрастващата се среда за сигурност, в този момент използваме детайли от Силите за реакция на НАТО.

Това е исторически миг и първият път, когато Алиансът употребява тези сили с висока готовност за отбрана. Тези ограничения за въздържане са рационални и усилват способността ни да защитим един милиард жители, както се заклехме.

Благодарни сме на нашите съдружници Канада и Съединените щати за поетият ангажимент да разположат в допълнение 7460 войски, в това число военен екип от бронирана бригада, артилерийски елементи, морска фрегата и аероплан за наблюдаване, с цел да поддържат общите старания на Алианса. (...)

Алиансът остава хладнокръвен в груповия ангажимент да се пазиме взаимно. Продължавайки напред, ние сме подготвени да използваме всичките си сили, с цел да защитим Алианса "  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР